Bussförare till Ekerö

I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 900 medarbetare, 900 bussar, 150 tåg och 90 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos VR i Sverige ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Vi uppfattar oss som en seriös utmanare på den svenska kollektivtrafikmarknaden med ambitionen att kontinuerligt vinna nya marknadsandelar. Det åstadkommer vi genom att alltid se möjligheterna till nya innovativa lösningar som får ännu fler människor att resa kollektivt. Hoppas att du vill vara med på vår resa.

Om jobbet

Som bussförare på VR i Sverige är din huvudsakliga arbetsuppgift att på ett säkert sätt föra fram bussen och göra våra kunder nöjda, hela resan. Du har ett viktigt uppdrag, och är en del av samhällsnyttan, då det är ditt ansvar att våra resenärer kommer fram tryggt till sina skolor, arbeten och fritidsaktiviteter.

I dina arbetsuppgifter ingår bland annat:

  • Ge ett trevligt och positivt bemötande till våra kunder
  • Framföra bussen enligt VR i Sveriges säkerhetsföreskrifter
  • Köra miljövänligt och mjukt
  • Kommunicera med trafikledning och övrig intern personal
  • Hålla sig uppdaterad gällande såväl interna regler och riktlinjer samt aktuella lagkrav

Vi söker nu bussförare till vår depå på Ekerö.

Arbetstiderna är varierande och delade pass är vanligt förekommande då det körs mest turer i rusningstrafik. Du kommer från början bli erbjuden en behovsanställning men det finns även möjlighet till tillsvidareanställning.

Din utveckling är viktig för oss

Som ny förare på VR i Sverige kommer du få utbildning och introduktion gällande arbetssätt och de linjer du ska köra.

Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats tillsammans med många goda kollegor samt en god och öppen arbetsmiljö. Du blir en del av en mångkulturell och internationell organisation i utveckling där vi uppmuntrar initiativ i vardagen och där din utveckling är viktig för oss. Självklart har vi kollektivavtal och tillämpar kollektivavtalade löner. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag och rabatt på träningskort. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård.

Din bakgrund

Som bussförare hos VR i Sverige är det en självklarhet att du trivs med att ge service och tar ansvar för ditt arbete. Du vill skapa värde för såväl resenärer som VR i Sverige genom att bidra till en nöjd kund hela resan. Problem som dyker upp är du delaktig i att lösa, du lyssnar och kommunicerar på ett lämpligt sätt samt visar omtanke om dina kollegor. Ovan beteenden går i linje med VR i Sveriges värderingar och vi vill att du ska känna stolthet över att jobba tillsammans med oss!

Krav för tjänsten

  • Giltigt svenskt busskörkort (D)
  • Genomförd YKB utbildning
  • Kunna kommunicera på svenska i tal och skrift
  • Godkänd hälsoundersökning utifrån trafikmedicinska krav

Erfarenhet från att köra buss samt tidigare arbeten där kommunikation och service har varit en betydande del är mycket meriterande men inget krav.  

Övrigt

Innan du kan bli aktuell för anställning måste du genomgå en intervju, testkörning, hälsoundersökning och lämna ett utdrag från belastningsregistret. VR i Sverige har nolltolerans mot alkohol och droger. Din anställning inleds med betald praktisk utbildning.

Ansökningsprocess

Då vår urvalsprocess sker löpande ser vi gärna att din ansökan är oss tillhanda så snart som möjligt. Du söker tjänsten genom att klicka på länken nedan. På VR i Sverige värdesätter vi mångfald och strävar efter en jämn ålders och könsfördelning. Vi ser gärna kvinnliga sökanden.

Vid frågor kontakta Tobias Dahlberg på mail tobias.dahlberg@vrsverige.com

Ansök