Rekryteringsutbildning – Busschaufför till VR Sverige

Platsbeskrivning:

Vi på VR söker dig som vill utbilda dig till bussförare och därefter jobba på någon av våra depåer i Råsta, Lunda och Ekerö. Du behöver alltså inte ha D-kort för att söka denna tjänst!

Kravet för att bli aktuell för detta arbete och denna utbildning är att du måste vara inskriven på arbetsförmedlingen och vara arbetslös.

Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats tillsammans med många goda kollegor samt en god och öppen arbetsmiljö. Du blir en del av en mångkulturell och internationell organisation i utveckling där vi uppmuntrar initiativ i vardagen och där din utveckling är viktig för oss.

Din utveckling är viktig för oss. Som ny förare på VR i Sverige kommer du att få utbildning och introduktion gällande arbetssätt och de linjer du ska köra.

Arbetstiderna som bussförare är varierande och delade pass är vanligt förekommande då det körs mest turer i rusningstrafik. Du kommer från början bli erbjuden en behovsanställning men det finns även möjlighet till tillsvidareanställning.

Självklart har vi kollektivavtal och tillämpar kollektivavtalade löner. Vi vill att du ska må bra och vi erbjuder bland annat friskvårdsbidrag och rabatt på träningskort. För att du ska känna dig trygg omfattas du även av försäkringar och företagshälsovård.

Arbetsgivare:
VR Sverige
Sicklastråket 4, 3tr
131 54 Nacka

Arbetsort: Sundbyberg eller Ekerö.

Arbetsuppgifter
– Köra buss
– Ge ett trevligt och positivt bemötande till våra kunder
– Framföra bussen enligt VR i Sveriges säkerhetsföreskrifter
– Köra miljövänligt och mjukt
– Kommunicera med trafikledning och övrig intern personal
– Hålla sig uppdaterad gällande såväl interna regler och riktlinjer samt aktuella
lagkrav

Utbildning/Erfarenhet
Som bussförare hos VR i Sverige är det en självklarhet att du trivs med att ge service och tar ansvar för ditt arbete. Du vill skapa värde för såväl resenärer som VR i Sverige genom att bidra till en nöjd kund hela resan. Problem som dyker upp är du delaktig i att lösa, du lyssnar och kommunicerar på ett lämpligt sätt samt visar omtanke om dina kollegor.

Erfarenhet av tidigare arbeten där kommunikation och service har varit en betydande del är mycket meriterande men inget krav.

Verksamhetsbeskrivning

I Sverige hjälper vi cirka 170 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 900 medarbetare, 900 bussar, 150 tåg och 90 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand. Som resenär hos VR i Sverige ska du uppleva att vi gör allt för att din resa ska kännas trygg och ha service av hög kvalitet. Vi uppfattar oss som en seriös utmanare på den svenska kollektivtrafikmarknaden med ambitionen att kontinuerligt vinna nya marknadsandelar. Det åstadkommer vi genom att alltid se möjligheterna till nya innovativa lösningar som får ännu fler människor att resa
kollektivt.

Hoppas att du vill vara med på vår resa.

Varaktighet: Behovsanställning. 

Tillträde: I anslutning till att utbildningen är slut.

Arbetstid/Varaktighet: Schemalagd arbetstid, behovsanställning.

Lön: Fast månads- vecko- eller timlön, Kollektivavtalad lön

Kontaktpersoner:
Rebecka Wallmo rebecka.wallmo@arbetsformedlingen.se
Anja Noack anja.noack@arbetsformedlingen.se

Övrigt om ansökan Detta är en rekryteringsutbilning som ska leda till arbete.

Anmälan till vårt infomöte via Recruto – Anmäl dig HÄR
https://www.recruto.se/apps/modal-window/new-candidate/jobid/51636

Kompetens: Svenska (Krav), B-körkort, haft körkort i minst 1år. 
Minst 24 år fyllda.

Ansök