Arriva-Graduates-Induction-2017-347.Chris-Parkes_.jpg

Vi utbildar människor för att bli medarbetare hos VR

VR har hela tiden ambitionen att vara den bästa operatören inom kollektivtrafiken. Vi lovar resenärer och trafikhuvudmän att vi gör kunderna nöjda, under hela resan. Det innebär att vi också måste ha de bästa medarbetarna.

Det i sin tur kräver att vi tar ansvar för att alla våra medarbetare har kompetensen och kunskapen att fullgöra sina arbetsuppgifter. Kompetens och kunskap skapas alltid genom målinriktad utbildning.

Därför tillhandahåller vi egen utbildning inom en rad yrken idag; så som spårvagnsförare, bussmekaniker och kund- och tågvärdar. Duktiga ledare har vi alltid stort behov av och därför har vi också skapat ett internt chefsprogram för samtliga ledare inom företaget.

Och vi fortsätter utbilda våra medarbetare inom en snabbt föränderlig kollektivtrafik

Kollektivtrafiken förändras snabbt med bland annat ny teknik som utvecklas för smidigt resande i ett allt mer urbaniserat samhälle. Människors vilja att ställa bilen beror på vad alternativen erbjuder. Dessutom stärks miljökraven.

Vår branschledande ställning förutsätter att vi ligger i framkant, att vi är med och driver på utvecklingen mot ett spännande framtidssamhälle. Och det förutsätter också att våra medarbetare är förberedda på den ständiga förändringen.

4.jpg
MG_5237.jpg

Vi gör det lätt att byta jobb – inom VR

När intresset förändras, eller när nyfikenheten på något nytt väcks. När kanske geografiska eller andra saker förändras i livet, då kanske det är dags att byta jobb. Inom VR.

Vi har otaliga exempel på bussförare som hellre vill köra spårvagn. Och vice versa. Bussmekaniker som hellre vill jobba med tåg. Kundvärdar som tagit vår utbildning och nu provar på att köra buss.

Vi är 3 200 medarbetare på VR med ett stort antal olika yrken. Det innebär att det ofta är lätt att byta till något annat man vill pröva på, utan att byta arbetsgivare och kanske också utan att byta arbetsplats.