Dags för uniformsprovning

För dig som redan blivit en del av VR är det äntligen dags att prova ut uniformer till Tåg i Bergslagen inför trafikstarten. Se datum för uniformsprovning och missa inte heller ”sneak peak”-bilderna på uniformen som nu finns att se.

 

 

Senaste nytt om VR Tåg i Bergslagen

Lär känna ledningen på VR Tåg i Bergslagen

14/11. Vi är förstås mycket nyfikna att lära känna de som redan nu tagit plats i ledningen och har därför träffat några av dem för en kort intervju.

Läs intervjuerna här
Nu startar tågvärdsutbildningarna för VR Tåg i Bergslagen

10/10. I måndags startade den första utbildningen av de som sökt sig till VR Tåg i Bergslagen för att arbeta som tågvärdar.

Tågvärdsutbildning
Dags för uniformsprovning – se nya uniformen

2/10. Nu har det blivit dags att prova din uniform till Tåg i Bergslagen inför trafikstarten den 10 december.

Dags för uniformsprovning
Tågföretag vann miljardkontrakt – öppnar kontor i Gävle

15/9. I Gävle öppnar vi kontor med plats för 40 personer, säger affärsområdeschef Marcus Eddieson.

Gefle Dagblad

Var med på vår resa!

Vi startar kontraktet i december 2023 och är nu i full gång med rekrytering av flera olika tjänster. Ta chansen och skicka in din ansökan till oss idag. Vid frågor når ni oss enklast på vrtagibergslagen@vrsverige.com.

Det här erbjuder vi  

Moderna tåg och digitala verktyg 

De gamla X14-tågen ersätts av ER1-tåg med hög komfort och gott om plats som gör det smidigt att arbeta ombord. Vår digitala plattform som stödjer hela vår leverans ger dig som medarbetare möjlighet att förmedla information, svara på frågor och bistå med hjälp. 

Säkerhet och trygghet 

Säkerhet kommer alltid först hos VR. Därför erbjuder vi ny säkerhetsstyrning med kvalitetssäkrade rutiner, instruktioner och återkommande utbildningar. Kroppsburna kameror tillsammans med utbildning och nya stödsystem skapar en förebyggande trygghet i arbetsmiljön ombord och säkerställer resenärernas trygghet. 

Utbildning 

Gemensamt är att alla som börjar hos VR får en rollanpassad introduktion och utbildning i VR:s policys, riktlinjer samt rutiner och verktyg. Utöver det får alla utbildning i uppdragsspecifika förutsättningar för Tåg i Bergslagen.   

Hållbarhet 

Tåget är det klimatsmarta färdmedlet och som en del av VR får du möjlighet att bidra till den gröna omställningen. Här kan du läsa mer om VR Sveriges arbete inom hållbarhet och kvalitet. 

Schemaplanering 

Vi lägger stor vikt vid schemaplanering för att kunna skapa de bästa förutsättningarna för våra medarbetare, samt fokus på det digitala arbetsverktyget tågportalen, som stödjer hela leveransen för personalen.  Utöver detta värdesätter vi på VR ett nära och coachande ledarskap för att du som medarbetare ska kunna trivas och få möjlighet att utvecklas. 

Varmt välkommen! 

 

Lediga tjänster hos VR Tåg i Bergslagen

Sök jobb som lokförare

Som lokförare hos Tåg i Bergslagen arbetar du tillsammans med våra tågvärdar för att våra resenärer ska få en trygg och behaglig resa. I dina arbetsuppgifter ingår att sätta säkerheten främst och framföra tåget tryggt enligt gällande bestämmelser.

Läs mer och ansök här
Sök till nyutbildning för tågvärdar

Utbildningen till Tågvärd är betald, cirka fyra veckor lång och planeras för att genomföras under oktober och/eller november 2023. Våra stationeringsorter är Borlänge, Fagersta, Gävle och Örebro.

Läs mer och ansök här
Sök jobb som tågvärd

Som tågvärd blir du en av VR Sveriges viktigaste ambassadörer i kontakten med våra resenärer. Arbetet innebär att du ger våra kunder god service – en säker, trygg och trevlig resa.

Läs mer och ansök här
Sök jobb som trafik- och informationsledare

Som Trafik och informationsledare på Tåg i Bergslagen erbjuds du möjligheten att arbeta mitt i händelsernas centrum. Tillsammans med dina kollegor hanterar du komplexa avvikelser.

Läs mer och ansök här
Sök jobb som trafikchef

Trafikchefen ansvarar för trafikavdelningen vilken består av avdelningarna planering samt driftledning. Tillsammans med dina medarbetare utgör ni den operativa arbetsledningen för verksamheten Tåg i Bergslagen.

Läs mer och ansök här

Om VR Sverige

VR ägs av finska staten och är en av Europas stora tågoperatörer med 160 års erfarenhet. I Sverige hjälper vi fler än 100 miljoner resenärer varje år att komma fram till sina resmål. Med cirka 3 200 medarbetare, 520 bussar, 179 tåg och 68 spårvagnar skapar vi moderna transportlösningar där säkerheten alltid kommer i första hand.

Läs mer

Om Tåg i Bergslagen

Tåg i Bergslagen knyter samman de fyra Bergslagslänen Dalarna, Örebro, Västmanland och Gävleborg. Tåg i Bergslagens uppdrag är att driva och utveckla tågtrafik och kollektivtrafik i Bergslagsområdet, och arbetar för att öka möjligheterna för dem som bor här att pendla till arbetet eller studierna, resa i tjänsten eller på fritiden.

Läs mer

Vanliga frågor

Hur kommer uniformen se ut?

Uniformskollektionen är framtagen i samråd med VR:s uniformsråd, trafikhuvudmannen och vår leverantör Ted Bernhardtz. Under oktober månad finns chans att prova uniformen, se datum och bilder på uniformen här.

Har ni klara kollektivavtal?

Vi har klara kollektivavtal med alla fackliga parter. Vi är väldigt glada över detta och att vi kan gå framåt med att kunna erbjuda anställning på VR TiB.

Ingår skor i uniformen eller är det sko-bidrag?

Vi utreder frågan, men det kommer antingen vara ett skobidrag årligen, alternativt att skor ingår i uniformen.

Varför stannar inte tågen i Söderbärke och Vad?

Detta är inte VR som bestämmer, utan vår beställare Tåg i Bergslagen. Detta gäller alla tidtabellsfrågor.

Hur ser ni på schemaläggning med överliggningar?

Överliggningar är planerade i snitt en var tredje vecka i grundplanen. Vid önskemål om fler överliggningar kommer grupper finnas för detta.

Kommer VR kunna erbjuda super-skubb?

Nej, VR kommer inte erbjuda Super-skubb upplägg. Det kommer finnas Skubb-grupper som ett komplement till Morgon-, Kväll-, och Blandgruppen. Hur stor denna är kommer variera mellan stationeringsorterna efter behov och önskemål.

Kan man ansöka utan lokförarbevis?

Som tågvärd kan man ansöka utan lokförarbevis men de lokförare vi anställer ska ha lokförarbevis.

Hur skiljer sig kontraktet från tidigare upplägg med SJ?

Kontraktet är ett produktionsavtal, vilket betyder att VR får ersättning för hur mycket trafik som körs i kontraktet och Tåg i Bergslagen ansvarar för biljettförsäljningen.

Hur många skall anställas?

Kontraktet engagerar drygt 200 anställda. Ca. 90 lokförare, ca. 90 tågvärdar och ca. 20 som chefer, admin och till driftledning.

Hur kommer underhållet ske?

Alstom kommer vara VR:s partner i underhållet. Depåer kommer att finnas i Gävle och Västerås. VR finansierar utbyggnaden av depå i Västerås för att rymma de längre och högre ER1 fordonen.

Hur fungerar kundtjänst och hittegods?

Tåg i Bergslagen kommer att ha en egen kundtjänst som kunder kan kontakta. Hantering av hittegods kommer VR att ansvara för.