VR är sina medarbetare

Vill du vara med och skapa en attraktiv kollektivtrafik i Sverige? Då kan VR vara platsen för dig. Vi tror på att ta tillvara på våra medarbetares samlade erfarenheter och att vi får växa tillsammans och individuellt. Hos oss jobbar människor från jordens alla hörn och vi vet att mångfald stärker oss. Här kan du jobba på den nivå och i den roll som passar just för dig och tillsammans med våra engagerade medarbetare bidra till ett hållbart resande för världens bästa och nästa generation.

Heidi Vuorinen, bussförare på VR Ekerö:

”Jag borde ha gjort det här tidigare”

”Egentligen har jag haft en dröm om att köra långtradare eller buss ända sedan jag var liten, men jag har jobbat med friskvård i hela mitt vuxna liv. Till slut kände jag att det var dags att testa något annat, och valet föll på att bli bussförare, eftersom det också behövs fler bussförare. Jag har inte ångrat mig ett dugg. Jag tänkte snarare att jag borde ha gjort det tidigare.”

 

Våra yrken

VR och kollektivtrafiken erbjuder en mängd olika yrkesroller. Här på vår webbplats kan du läsa mer om hur det är att jobba som bussmekaniker, bussförare, spårvagnsförare, lokförare, tågmekaniker, rangerare/växlare, kundvärd och tågvärd hos oss. På vårt huvudkontor och på våra olika trafikområden har vi även roller inom allt från trafikplanering och skadereglering till ekonomi och kommunikation.

Marcus Svensson, förare och instruktör på VR Östgötapendeln:

”Bra variation på arbetstider”

”Jag trivs jättebra här på Östgötapendeln! Jag jobbar med ett bra gäng, både lokförare och kundvärdar. Det är en bra variation på arbetstider, jag uppskattar också att få följa årstiderna från förarhytten. Så ingen dag är den andra lik, även om man kör ett pendeltåg. Det passar mig också att vara helt klar med jobbet efter avslutad arbetsdag.”

Här hittar du ditt framtida jobb

Skåne län, Helsingborg
34 dagar kvar

Är du vår nya bussförare på VR i Helsingborg?

Ansök senast: 2024-06-30

Just nu söker vi nya bussförare till VR i Helsingborg!  Vem är du? ✓ Tycker om att köra på ett säkert och ansvarsfullt sätt?  ✓ Är du noggrann och punktlig?  ✓ Är du serviceinriktad och vill ge resenärer en trygg…

Läs mer
Stockholms län, Stockholm
19 dagar kvar

VR söker bussförare till Stockholm med placering på Ekerö

Ansök senast: 2024-06-15

Bussförare Stockholm – VR Sverige AB söker nu förare till sin depå på Ekerö både fastanställningar och behovsanställningar finns Som bussförare hos oss på VR Sverige har du ett viktigt samhällsuppdrag där du ser till att alla resenärer tryggt kommer…

Läs mer
Gävleborgs län, Gävle
24 dagar kvar

Trafik- och informationsledare till Tåg i Bergslagen

Ansök senast: 2024-06-20

Är du vår nya Trafik- och informationsledare?  Som Trafik- och informationsledare på Tåg i Bergslagen erbjuds du möjligheten att arbeta mitt i händelsernas centrum. Tillsammans med dina kollegor hanterar du komplexa avvikelser kopplat mot Tåg i Bergslagen som trafikerar det…

Läs mer

Vår rekryteringsprocess

1
Ansökan

Skicka in en ansökan till den tjänst du är intresserad av.

2
Återkoppling

När vi fått din ansökan får du en bekräftelse via mejl.

3
Intervju

Har du gått vidare blir du kallad till intervju, om inte får du information via mejl.

4
Referenstagning

Om du är rätt för rollen och vi är rätt arbetsgivare för dig så kontaktar vi dina referenser.

5
Anställning

Grattis, du har fått jobbet! Vi skriver kontrakt och bestämmer när du börjar din anställning.

Hittar du inte det jobb du söker just nu?

Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot spontanansökningar, men du är välkommen att bevaka lediga jobb genom att prenumerera på våra platsannonser.