Om VR Sverige

VR har över hundra års erfarenhet kring att bedriva kollektivtrafik på den finska marknaden. År 2022 förvärvade VR Group Arriva Sverige, som funnits på den svenska marknaden sedan 1999. VR Sverige är nu en del av VR Groups passagerardivision.

Vi verkar inom kollektivtrafiken
På den svenska marknaden verkar vi inom området upphandlad kollektivtrafik och VR är en aktör med bred kompetens inom mobilitet. Vi bedriver busstrafik, spårtrafik både på nationella tågnätet, lokalbanor och spårvagn. Med oss på tåget har vi ca 3 100 engagerade medarbetare i Sverige som varje dag bidrar till att vi växer. Tillsammans med våra kollegor i Finland är vi en av de största operatörerna inom kollektivtrafik i Norden.

Vi för utvecklingen framåt
Som aktör inom kollektivtrafiken tar vi ansvar för att driva teknikutvecklingen framåt. Vårt mål är att öka vår konkurrensförmåga genom att jobba med utveckling och innovationer samt förbättrad operativ kvalitet. Vi har framgångsrikt skapat effektiva IT-lösningar, system och arbetsverktyg, som inte bara är en tillgång för VR utan även bidrar till att skapa en attraktiv kollektivtrafik och ett hållbart samhälle.

Vi målar vägen grön
Elektrifieringen har tagit stora steg inom kollektivtrafiken och inom VR kör vi all vår trafik fossilfritt. VR Group har sedan länge haft miljön som prioriterat område och är långt fram i sitt miljöarbete. Som ett led i vårt svenska miljöarbete mäter vi nu all den koldioxid som verksamheten släpper ut. Bättre för miljön och bättre för framtiden.

 

Vill du också vara med på vår resa?

Här hittar du våra lediga tjänster. Du kan alltid bevaka lediga jobb genom att prenumerera på våra platsannonser.